Vår
A1. Mariadroppar
C2. Devadroppar
NU ÄR VI IGÅNG!
Stora ryggsprutan är framme och våra trädgårdspreparat,BLADH trädgård, skimrar över trädgården.
Nu, tidig vår, kommunicerar vi LJUS A1. Mariadropparna, GOD GRUNDENERGI för området och lite extra kärlek med KRISTALLENERGI C2. Devadroppar stärker kommunikation mellan växtlighet, devor och människor.
Om Mariadropparna A1 vet vi, att det stärker jorden o växternas förmåga att ta in ljus- gör dem mindre mottagliga mot tex svampangrepp och rosrost. Vidare gillar inte sniglar den här energin, spec åkersniglar minskar rejält, även de där jobbiga mördarsniglarna ogillar det, men där behövs mer än bara det -men det är bra komplement. Sen märker vi att allt vi skördar, blir godare med Mariadropparna, det hjälper all mognad -o ger mer smak. Har du nån form av angrepp -så ska man upprepa behandling. När det gäller större rosrost angrepp, ska man klippa bort det skadade, för bra resultat.
Det här är ett preparat som vi gör helt på egna, färska örter och är därmed ett av de få preparat som vi gör en större mängd av vid enstaka tillfälle, annars brukar vi vanligt vis göra våra preparat vid beställning.
.
-Devadropparna C2 Kärleksfull tillväxt. För kommunikation och intoning mellan dig och din trädgård. Kristallenergi.
Ger skön meditativ energi och känsla i din trädgård. Växterna ”sträcker” på sig och det blir lättare att ” höra” vad den behöver. Hjälper dig att skapa innerlighet i din relation till dina växter och skärper förmågan att uppfatta dem och allt som finns där, i din trädgård.
Så tacksam för Arnica A2. Det kan vara hårt att vara en krukväxt, en liten försådd planta som ska krukas om eller ett fruktträd som ska beskäras. för att ta några exempel. Det är alltid risk att de går in i stress och avstannar, kanske till och med blir sjuka när vi gör ingrepp som egentligen är i all välmening. Arnica är räddningen.
Nu sprayar vi efter hand som vi klipper i fruktträdgården eller när inneväxterna blir omplanterade. Men senare på våren och försommaren , blir även allmänt, lite senare på våren, då våra odlingar är igång -för att stärka växterna, rent allmänt.
Man kan blanda och spraya flera preparat samtidigt, precis som vi gjort här, 3 -4 preparat samtidigt fungerar bra.
B5 MOT LARVER
B12 MOT SKADLIGA INSEKTER
B12 MOT KVALSTER/SPINN
ATT FÖREBYGGA NÄR GRÖNSKAN BÖRJAR KOMMA -OCH VAD SKA EN HITTA PÅ NÄR EN INTE FÖRSTÅR VAD DET ÄR FÖR SKADEINSEKT?
Om man vet med sig, att problem med en skadeinsekt är en årlig upprepande historia, så kan en lösning vara att förebygga. Att helt enkelt spraya innan problemet har uppkommit. Det kan gälla för gröna bladlössangrepp bland rosorna, svarta bladlöss på körsbärsträdet eller spinn på gurkan i växthusen, för att nämna några exempel. Använd intuition och tänk dig att du är steget före.
Andra gånger vet man inte ens vad det är! De flesta av de homeopatiska preparaten för trädgården är trots allt rätt precisa och bygger på att du vet vad du vill få bort. Men om det inte är uppenbart? Vad göra? här är historien om vår ständigt uppätna snöbollsolvon som blev räddad av de mer breda preparaten mot larver och skadeinsekter och chansningen att kanske det är kvalster/spinn ( som ju är en stor familj). låt dig inspireras:
många många år har en olvonbuske, Snöboll, levt ett ynkligt bortglömt liv i vår trädgård. Trädgården är stor, och vissa växter blir styvmoderligt behandlade. Varje år är den bara tomma uppätna pinnar, reda vid midsommar.
Vad äter upp den?? Vad är det för något som älskar denna buske så passionerat! Vi leker detektiv, försöker hitta boven med både förstoringsglas och nattlampa.
Egentligen blir vi inte ett dugg klokare. Något, antagligen väldigt litet, äter upp den och fort går det. Det är en skadlig insekt och den lägger antagligen ägg som blir larver, kanske någon slags kvalster ( de är ju små).
Vi provar en kombo: MOT LARVER B5, MOT SKADLIGA INSEKTER B12 och MOT KVALSTER (Spinn) B11. Ca fem droppar av varje preparat i en liten blomspruta och sen sprayade vi vid upprepade tillfällen under en period. Busken repade sig synligt redan efter en vecka. Små nya gröna blad började synas!
Året efter körde vi förebyggande, samma kombo av preparat men redan när första bladen ville komma och sedan upprepad behandling med någon veckas mellanrum under säsongen. Alltså redan innan några synliga tecken fanns på angrepp.
Olvonbusken svarade med att blomma generöst -för första gången någonsin!!
Nästa år glömde vi bort den ( det där med styvmoderligheten) och upptäckte inte katastrofen förrän busken var half uppäten. Med andra ord -busken var fortfarande attraktiv, men nu klarade vi det! angreppet upphörde och vi fick njuta av vacker blomning.